Zwangerschapsyoga 2.0

Zwangere vrouwen kunnen bij Y.I.N. Sneek meedoen aan de unieke zwangerschapscursus Zwanger (Y)in verbinding. Deze cursus wordt gegeven per blok van zes bijeenkomsten.

De cursus is volledig gericht op het zo ontspannen mogelijk (leren) beleven van de zwangerschap en bevalling. De bijeenkomsten zijn gevuld met laagdrempelige Yin Yoga houdingen, ademhalingstechnieken, diepe relaxatie oefeningen, mindfulness en visualisaties. Ook ontvang jij de nodige informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat.

Zwanger (Y)in verbinding wordt verzorgd door AnneMeijs Schuurman. Zij is onder andere Yin Yoga docent, HypnoBirthing® docent, Hypnotherapeut en moeder.

Transformerend

Zwanger-zijn is een waardevolle en transformerende gebeurtenis in een vrouwenleven. Zwanger (Y)in verbinding geeft jouw lichaam en geest de nodige rust, verzachting en verstilling tijdens deze bijzondere periode. Alles wat je nodig hebt voor de zwangerschap en bevalling, is al in jouw fysieke lichaamsbewustzijn aanwezig. AnneMeijs helpt je om deze wijsheid wakker te maken. De cursus laat jou relaxed voorbereiden op het nieuwe leven dat op komst is. Je wordt begeleid om vol vertrouwen en met een positieve mindset naar de bevalling en kraamtijd toe te leven. Daarnaast ga jij je elke bijeenkomst (ver)binden met het prachtige nieuwe leven in jou, middels geleide meditatie en bijpassende Yin Yoga houdingen. Kortom het is een ontspan- en verwenmoment voor jezelf en jouw ongeboren baby. Vol vertrouwen, overgave en liefde.

Inhoud

Een greep uit hetgeen Zwanger (Y)in verbinding jou gaat brengen:

√ Je ervaart heerlijke Yin Yoga houdingen die ontspannend en versterkend zijn voor jouw zwangere lichaam, bekken en buik.
√ Jij leert effectieve ademhalingstechnieken die jou op elk gewenst moment snel in de relaxstand zetten, maar die ook een gunstige invloed hebben op de weeën en pijnbeleving tijdens de bevalling.
√ Je ondervindt diepe relaxatie oefeningen en zelfhypnose, wat helpend is om dichterbij jezelf te blijven en je ‘in control’ te voelen, in welke situatie jij je ook bevindt.
√ Je krijgt een aantal krachtige ontspanningsaudio’s voor thuis.
√ Jij ontvangt feitelijke informatie waarmee je goed voorbereid de bevalling in gaat. Onder andere over hoe het geboorteproces werkt, wat voor invloed jouw brein en zenuwstelsel hierop hebben en hoe jij de juiste hormonen kunt activeren om de bevalling, kraamtijd en eventueel borstvoeding zo soepel en ontspannen mogelijk te laten verlopen.
√ Je beleeft bijzondere visualisaties die jouw eigen kracht, vitaliteit, zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken, maar die je ook laten binden en verbinden met jouw ongeboren baby.
√ Jij traint om meer mindful te zijn, wat jou ten goede gaat komen tijdens de bevalling. Het verloop van een bevalling kun je niet plannen of sturen. De beste voorbereiding is dat je jezelf kunt openstellen voor alles wat zich in het moment aandient, zodat je kunt meedeinen met de situatie.

Mochten er eventuele angsten en blokkades bij je leven rondom de bevalling, de kraamtijd of het moederschap, dan kan AnneMeijs hier in overleg met de groep als Hypnotherapeut ook op inspelen middels het inzetten van loslaat-, verwerkings- en helingstechnieken.

AnneMeijs stemt zich per les af op wat er leeft in de groep. Zo staan de wensen, behoeften en doelstellingen centraal van de zwangeren die bij haar komen.

Persoonlijke noot

Veel vrouwen zijn een stuk gevoeliger tijdens de zwangerschap en staan meer open voor prikkels. Onder invloed van hormonen en emoties kun je sneller uit balans raken. Zo ben je bijvoorbeeld veel ontvankelijker voor spanningen, drukte, overbelasting, angst en negativiteit. Hierdoor kun je bijvoorbeeld onzeker worden over de op handen zijnde bevalling of het moederschap. Er kunnen (oude) angsten getriggerd worden, je kunt bang worden om de controle te verliezen of het gevoel krijgen er alleen voor te staan. Het kan ook zijn dat je continu in de stressstand staat, vermoeider bent of de nodige fysieke ongemakken ervaart. Ik weet er alles van vanuit mijn eigen zwangerschappen. Voor dit alles ontdekte ik een belangrijke sleutel:

Je weer volledig verbinden met jezelf en terugkeren naar de rust in jezelf, om vanuit hier liefdevol te connecten met het prachtige nieuwe leven dat zich binnenin jou manifesteert.

Het uitdragen van deze sleutel, is mijn missie.

Alles wat ik doe en doceer heb ik zelf beleefd en doorleefd. Zwanger (Y)in verbinding geef ik recht vanuit mijn hart, vanuit een enorme passie, maar ook drive om jou datgene te laten beleven wat je weer in verbinding brengt met Your Inner Nature. Ik ontmoet je graag!

Liefs,
AnneMeijs

Praktische informatie

 • Data eerstvolgende cursus: 1, 8, 15, 22, 29 september en 6 oktober 2020
 • De daaropvolgende groep vindt plaats op 20, 27 oktober, 3, 10, 17 en 24 november 2020 (vanaf 1 september kun jij je hiervoor aanmelden)
 • Tijdstip: 19.30 – 21.00 uur
 • Locatie: Y.I.N. Sneek, Kleinzand 151
 • Het mooist is om deze cursus te starten tussen de 24ste – 32ste week
 • De cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers

 

Kosten

 • € 199,-* (incl. 21% BTW)
 • Afhankelijk van jouw zorgverzekering en aanvullende dekking, wordt de cursus door veel zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed

*Hiervoor ontvang jij onder andere:

 • 6 bijeenkomsten van 1,5 uur
 • Een aantal krachtige ontspanningsaudio’s voor thuis
 • Op maat ondersteuning tijdens het traject

Optioneel: Een extra aanvullende partnerles zit niet bij deze cursus inbegrepen, maar behoort wel tot de mogelijkheden als hier vraag naar is.

 

Aanmelding

Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag meedoen met deze bijzondere zwangerschapscursus? Koop dan nu direct jouw ticket middels onderstaand formulier en verzeker je van jouw deelname. Na betaling word jij direct doorgeleid naar ons digitale aanmeldformulier. We verzoeken je om deze aansluitend in te vullen, zodat wij jouw gegevens helemaal compleet hebben.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar AnneMeijs Schuurman, via: info@centrumproza.nl.

 

Formulier